Холандският национал и крило на Байерн Ариен Робен засипа с похвали сънародника и ново попълнение на Манчестър Юнайтед Мемфис Депай, привлечен на „Олд Трафорд” това лято от ПСВ Айндховен. 21-годишният нападател вкара първите си два гола за „червените дяволи” в Шампионската лига при домакинския успех над белгийския Брюж (3:1) тази седмица от плейофната фаза на надпреварата.

"В Манчестър Юнайтед той може да стане един от най-добрите в света. Той е още съвсем млад, но играе в един от най-големите клубове в света и тепърва ще става все по-добър. Манчестър Юнайтед иска да печели титли и Мемфис ще бъде в основата за постигането им", сподели Робен пред "Мирър".

"Знам, че интерес към Мемфис имаше от Ливърпул и от Юнайтед. Но за него това бе лесно решение, тъй като няма смисъл да отива в клуб, който не играе в Шампионската лига. Освен това Луис ван Гаал е един от най-добрите треньори в света и Мемфис може да стане завършен играч под негово ръководство", допълни една от звездите на Байерн.

"Това вече е тимът на Луис - с играчите, които иска. Ако те се нагодят бързо, Юнайтед може с лекота да спечели титлата", завърши бившият играч на Челси и Реал (Мадрид).