Ариен Робен донесе победата на Байерн (Мюнхен) с 1:0 като гост на Шалке и прати тима си на финал за Купата с гол в 112-ата минута. Така баварците ще спорят за отличието с Вердер (Бремен). 

Байерн игра по-добре през първото полувреме, но защитата на Шалке бе на висота.В 10-та минута с невероятен пропуск се отчете Ариен Робен. Последва нова възможност за Байерн, но този път Мирослав Клозе изпрати топката в страничната мрежа с глава. Футболистите на Феликс Магат разчитаха предимно на контраатаки и далечни удари.

Втората част продължи по същия начин. Постепенно домакините наложиха играта си. С пропуски се отчете Кевин Курани. В 88-та минута Бастиан Швайщайгер успя да пробие през центъра и стреля по земя, но за пореден път стражът на Шалке се намеси решително. В крайна сметка редовното време завърши при нулево равенство.

Първото продължение премина без почти никакви положения. В 112-та минута феноменалният в този мач Ариен Робен навърза трима бранители, навлезе в наказателното поле и с прецизен удар в левия ъгъл на вратата изведе Байерн напред в резултата. Така тимът му ще спори за трофея с миналогодишния носител на купата Вердер (Бремен)./БЛИЦ