Селекционерът на Холандия Берт Ван Марвайк обяви, че ще даде почивка на Ариен Робен и ще го пусне в игра като смяна по време на контролата срещу германския колос Байерн утре вечер от 21:30 часа българско време на „Алианц Арена”.

Контролата бе уговорена именно в чест на често преследвания от контузии Робен, за да бъдат изгладени взаимоотношенията между Холандската футболна централа и баварците. Крилото се контузи точно преди Мондиал 2010 в ЮАР и босовете на холандския футбол отправиха остри критики към баварците. След края на Световното първенство в ЮАР пък Робен се завърна с нова травма в лагера на Байерн и последваха критики в обратна посока. След това двете ръководства се разбраха за тази контрола, с която да подобрят взаимоотношенията си.

„Ариен е тотално съкрушен и това е напълно логично след изпусната дузпа във финала на Шампионската лига. Той със сигурност ще остане на резервната скамейка. По договор той трябва да играе, но никъде не е написано колко дълго време”, сподели Ван Марвайк пред холандска телевизия.

Приятелската среща между „лалетата” и баварците ще бъде предаване в над 50 страни по света. Очаква се на „Алианц Арена” да присъстват най-малко 25 000 зрители.