Крилото на Байерн Ариен Робен ще се откаже от националния тим на Холандия, ако „лалетата” не се класират за световното първенство в Русия следващото лято.

„Всичко може да се случи, но и преди вече съм го казвал. Няма да правя повече изказвания дори и след мача. Можете да си спестите този въпрос”, сподели Робен пред Telesport VDNG при пристигането си в лагера на „оранжевите” преди световните квалификации в група „А” срещу Беларус на 7 октомври като гости и срещу Швеция на 10 октомври у дома. Холандците са съперник на България в групата, а преди последните два кръга изостават на 4 точки от лидера Франция и на 3 от втория Швеция.

Заради по-лошата си голова разлика „лалетата” трябва да се надяват на издънки на Швеция срещу Люксембург или на Франция срещу България.

„Играя вече 14 години за националния тим и с голямо чувство за чест. Това е най-хубавото. Все още ми настръхва кожата, когато чуя химна на терена. Тогава искаш да дадеш всичко от себе си, толкова е просто”, допълни 33-годишният футболист, който има 94 мача с оранжевия екип.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​