Бившият бразилски национал Роберто Карлош дебютира със загуба в Русия, след като в осминафинал на Купата на страната новият му клуб Анжи допусна поражение с 2:3 от Зенит. Двубоят се игра в Грозни.
 
Саболч Хусти откри резултата за Зенит още в 13-ата минута. Унгарецът бе точен при изпълнение на дузпа. Минута по-късно бившият играч на ЦСКА Жоао Карлос получи контузия и бе заменен принудително от Лахиялов.
 
В 22-ата минута Анжи изравни чрез Агаларов. Шампионът на Русия стигна до успеха в последните 20 минути. Дани бе точен в 68-ата минута, а Данко Лазович се разписа в 83-ата. Дмитрий Иванов върна едно попадение в последната минута. На четвъртфиналите Зенит ще играе срещу ЦСКА (Москва).
 
На почивката на мача имаше сблъсък в тунела между треньорите на двата отбора. Наставникът на Анжи Гаджи Гаджиев налетя на Лучано Спалети, но двамата бързо бяха разтървани.
 
Преди мача също имаше широко обсъждана новина, свързана с тима от Махачкала. Според “Советский спорт” Дженаро Гатузо е подписал договор с Анжи срещу 10 милиона евро на сезон. Трансферната сума е около 2-3 милиона евро, като се очаква италианският национал да преминее в руския клуб през лятото./БЛИЦ