Роберто Мартинес напусна мениджърския пост в Уигън. През изминалия сезон 39-годишният испанец изведе тима до триумф във ФА Къп, но не успя да предотврати изпадането на отбора от Висшата лига.
 
Мартинес е уведомил президента на клуба Дейв Уилън за решението си на среща между двамата през миналата седмица. Испанец е основен претендент за наследник на Дейвид Мойс в Евертън.
 
„Той поиска разрешение да напусне поста си и аз му разреших. Мартинес има договор с нас още един сезон и ако през това време започне работа в друг клуб, новият му отбор трябва да ни плати за оставащата част от контракта му“, заяви Уилън.
 
„Роберто счита, че не е правилният човек, който може да изведе Уигън обратно до Висшата лига. Трябва да уважа решението му. Той обича Уигът и неговите фенове. Вече търсим нов мениджър и очакваме молби от кандидатите“, допълни президентът на Уигън.
 
Роберто Мартинес води Уигън от 2009 г., като преди това беше начело на Суонзи. През кариерата си на футболист за Сарагоса, Белагер, Уигън, Мъдъруел, Уолсол, Суонзи и Честър.