Една от легендите на Ливърпул Роби Фаулър все още не е сложил край на кариерата си, въпреки че е вече на 36 години, и ще играе през следващия сезон в тайландския Муанг Тонг Юнайтед. Бившият английски национал напусна австралийската А-лига, където за последно се подвизаваше в редиците на Пърт Глори.

“Той се съгласи да бъде нападател на Муанг Тонг Юнайтед. Сигурен съм, че тайландският футбол ще прогресира, след като фамозни играчи като него се съгласяват да играят при нас. Договорът е готов за подписване, като остава да се доуточнят само някои малки детайли”, сподели мениджърът на Муанг Тонг Юнайтед Ронарит Суевая.

36-годишният Фаулър е вкарал 183 гола за осемте си сезона в Ливърпул от 1993 до 2001 година и след това през сезон 2005/06. Той е играл още за отборите на Лийдс, Кардиф, Манчестър Сити, Блекбърн и австралийския Норт Куинсленд.

Роби Фаулър ще бъде една от големите звезди в тайландското първенство, където играят още Кристиан Куаку от Кот Д’Ивоар, Ней Фабиано от Бразилия и японецът Кацуто Кашида. /БЛИЦ