Робиньо и Сантош ще играят на втори финал през този сезон, след като победиха Гремио с 3:1. Така с общ резултат 6:5 тимът се класира за финала на купата на Бразилия.

Сантош откри резултата шест минути след почивката. Тогава с удар извън наказателното поле се разписа 20-годишният Гансо. 20 минути преди края Робиньо удвои след прехвърлящ удар над Виктор.

Рафаел Маркеш върна едно попадение за Гремио, но Уесли осигури победата на тима си пет минути преди края, когато успя да преодолее вратаря и да прати топката във вратата.

В самия край на срещата и двата тима останаха с по 10 души, след като защитникът на Сантош Еду Драсена и нападателят на Гремио Жонас бяха изгонени заради сбиване. Гостите дори завършиха мача с 9 човека, след като Маркеш бе отстранен за фаул срещу Марсел.

Сантош, който спечели шампионската титла на щата Паулища (Сао Пауло), ще играе на финала на купата на страната срещу Витория, който победи Атлетико Гояниензе с 4:0 (4:1 общ резултат).

Финалът, който дава на победителя място в Копа Либертадорес, ще бъде проведен след края на световното първенство в ЮАР. Първият мач е на 28 юли, а вторият на 4 август – последният ден от наема на Робиньо от Манчестър Сити./БЛИЦ