Защитникът на “Ботев” (Враца) Руслан Тиен Куанг ще получи повиквателна за националния отбор на Виетнам, съобщават медиите в страната. Футболистът, който е роден във Видин, е на първо място в списъка на играчите, които трябва да помогнат на Виетнам да се класира за Купата на Азия през 2015 година.

Националният отбор на страната няма победа в официален мач от август 2011 година, което кара треньора Ван Пук Хоанг да търси нови лица, които да променят положението. Именно в Руслан виетнамците виждат идеален вариант за десен бек.

“27-годишният Руслан Тиен Куанг играе в най-високото ниво на българския футбол. Той защитава цветовете на “Ботев” (Враца) и се представя страхотно. Футболистът трябва да бъде избор номер 1 за десен бек”, се пише в материал на “Виетнам Медия”.

Бащата на Руслан Тиен Куанг е виетнамец, а майка му е българка. Руслан е израснал и живял в България. Даже не знае достатъчно добре родния език на баща си. Но никога не е получавал повиквателна за националните отбори на България, затова няма проблем да играе за Виетнам. До момента той не е получавал повиквателна от Ван Пук Хуанг, но се очаква да бъде на извикан за срещата с Хонконг, която е на 22 март.