Втородивизионният английски Родъръм представи второто си ново попълнение през тази зима – бившия защитник на „Левски“ и Локомотив (Пловдив) Аймен Белаид. Преди това клубът привлече Шей Фейси от Манчестър Сити под наем.

27-годишният тунизийски национал подписа договор с „мелничарите“ за 2,5 години. Той преминава в английския клуб като свободен агент, тъй като контрактът му с „Левски“ изтече в края на 2015 г.

„Аймен е талантлив футболист, който има опит, тъй като е играл за няколко клуба в Европа. Атлетизмът му пък е нещо, което много ще ни помогне. Технически е много добър, а освен това играе успешно като централен защитник, ляв бек и халф. Привличането му идва в момент, когато се нуждаем от подсилване“, заяви мениджърът на „мелничарите“ Нийл Редфърн.

Родъръм в момента е на 21-о място в Чемпиъншип с актив от 21 точки, колкото има и 22-ият Бристъл Сити, който е под чертата на изпадащите. Милтън Кийнс Донс, който е 20-и пък има 23 точки. Следващият мач на „мелничарите“ е утре (9 януари) срещу Лийдс за ФА Къп, а на 12 януари е срещата с Брайтън за първенство.

13.jpg

12.jpg