Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс сподели, че очаква труден мач за неговите възпитаници при гостуването на руския шампион Зенит тази вечер от 19:00 часа българско време в първа среща от 1/16-финалите на Лига Европа.

"Ще бъде труден мач, но положителното е, че има и реванш. Когато играеш в мачове, които се решават след втората среща, тогава се надяваш, че ще постигнеш своето на реванша. Ще пусна силен състав срещу Зенит. Лига Европа е турнир в който искаме да се справим добре. Нашият противник е шампион на Русия, но и ние искаме да се класираме за 1/8-финалите", заяви Роджърс на пресконференцията преди мача в Санкт Петербург.

"С играчите ми не сме обсъждали расизма в Русия. Много се надяваме обаче, че това ще бъде един страхотен мач и няма да има такива проблеми. Все пак сме тук, за да играем футбол. Расизмът е социален проблем, не е само във футбола. В живота няма значение какъв си, от каква раса си или пък каква религия проповядваш. Всички хора са еднакви", допълни 40-годишният специалист.