Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс посъветва футболистите си да се насладят на борбата за титлата. През изминалия уикенд "червените" загубиха с 0:2 от Челси у дома и два кръга преди края на сезона имат само две точки аванс пред "сините" - 80 срещу 78. Третият Манчестър Сити също има шанс да първото място, тъй като заема третата позиция със 77 т.

"Хубаво е да си част от това, защото е единственият шанс, по който можеш да добиеш опит. Няма значение къде ще завършим сезона. По-важното е да изградим нещо стабилно, от което да започнем да надграждаме.

Разбира се, всички искаме да станем шампиони, като за целта се намираме на брилянтна позиция. Трябва да се насладим на този момент, феновете също са много щастливи. В момента показваме реалните възможности на клуба като цяло - какви футболисти има в отбора и кое е най-важното. Напомням на играчите стойността на труда, който полагат от началото на годината.

В началото на сезона хората видяха, че за нас ще бъде трудно да попадне в Топ 4. Но сега, два мача преди края на кампанията, ние сме в тройката. И усилията, които положихме, няма как да бъдат подминати и забравени. Но аз не съм изненадан от всичко това, защото това е отражение на всеотдайната работа на всеки един", обясни Роджърс.