Треньорът на Ливърпул Брендън Роджърс беше обявен за Мениджър на годината в Англия в гласуване на колегите си от Асоциацията на мениджърите във футболната лига.
 
Роджърс е първият наставник на Ливърпул който печели наградата. Под негово ръководство „червените“ водиха битка за шампионската титла до последния кръг и финишираха на второ място, което им дава право на участие в Шампионската лига. 41-годишният специалист получи приза си от селекционера на националния отбор Рой Ходжсън.
 
Другите двама номинирани за наградата бяха Шон Дайч от Бърнли и Роберто Мартинес от Евертън. Мануел Пелегрини, който изведе Манчестър Сити до титлата в първия си сезон начело на тима, изненадващо не беше сред кандидатите.
 
Наставникът на Кристъл Палас Тони Пюлис беше обявен за Мениджър на годината във Висшата лига, след като постигна чудо и спаси „орлите“ от изпадане. Уволненият от Манчестър Юнайтед Дейвид Мойс награди Найджъл Пиърсън от Лестър за най-добър мениджър в Чемпиъншип, след като 50-годишният специалист изведе „лисиците“ до промоция в елита.
 
Кени Джакет (Уулвърхемптън) и Ръсел Слейд (Лейтън) спечелиха приза за № 1 в Лига 1, а Ръс Уилкокс от Скънторп взе наградата за най-добър в Лига 2. Уилкокс спечели и специална награда на честа, връчена му от Сър Алекс Фъргюсън. Бившият мениджър на „червените дяволи“ постоянно бъркаше името на наставника на Скънторп и го наричаше Брус.
 
Наставникът на Шефилд Юнайтед Найджъл Клъф беше обявен Мениджър на годината в турнира за ФА Къп, след като изведе „остриетата“ до полуфинал в надпреварата. Специална награда за дългогодишна служба получи физиотерапевтът на Барнзли Норман Римигтън, който работи за клуба до 90-ия си рожден ден.