Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс изрази разочарованието си, че преиграването срещу Блекбърн от 1/4-финалите на ФА Къп ще бъде след почти месец на 7 или 8 април. Съперниците завършиха 0:0 на „Анфийлд” и ще трябва да преиграват, за да излъчат кой да продължи към 1/2-финалите.

„Мисля че преиграването ще се проведе на 7 или 8 април. Мачовете ще бъдат тежки и това, че са през толкова кратко време определено не помага. Ще се наложи просто да се справим с това. Способни сме да победим Блекбърн”, сподели Роджърс.

Мърсисайдци няма да могат да вземат участие след две седмици, заради забраната на УЕФА да се играят вътрешни двубои по време на мачове от Шампионска лига и Лига Европа. Следва и почивка поради мачове на националните отбори, която ще забави допълнително срещата на „Иууд Парк“ за началото на април.

Рединг и Брадфорд също ще преиграват 1/4-финалния си мач от турнира, след като също завършиха 0:0. Те ще изиграят втория мач на 16 март – едва 48 часа след двубоите им за първенство.

„Естествено, че не е същото като при Рединг и Брадфорд. Не е за вярване. Съчувствам им. Да играят в събота и след това в понеделник. Не е честно, спрямо двата отбора като се има предвид залогът на мача”, коментира още Роджърс.