Селекционерът на националния отбор на Хърватия Славен Билич е единият от вариантите за треньор на Стилиян Петров в английския Астън Вила, твърдят британските медии.
 
Билич, който е познат на Острова като бивш играч на Уест Хям и Евертън, бе спряган преди време като вариант за мениджър на “чуковете”. Той има добра репутация в Англия, след като начело на хърватите записа две победи над “трите лъва” в квалификациите за Евро 2008.
 
Специалистът обаче е известен в родината си и със страстта си към по-твърдата музика. Билич е китарист на хърватската рок група “Rawbau”. От времето, когато бе играч на Уест Хям (1996-97), той е приятел и с басиста на “Iron Maiden” Стив Харис. Лидерът на метал групата е запален фен на “чуковете”. На концерта на Iron Maiden” в Сплит през 2008 г. Славен Билич бе специален гост на музикантите.
 
Другите треньори, които се спрягат за заместник на Мартин О`Нийл на “Вила Парк” са американският национален селекционер Боб Брадли и наставникът на Аякс Мартин Йол. И двамата през това лято бяха варианти за мениджърския пост на Фулъм./БЛИЦ