Нападателят на Блекбърн Роувърс Роке Санта Крус сподели, че иска да напусне клуба след края на сезона. Както е известно парагваецът се възстановява след претърпяна операция на дясното коляно и няма да може да играе за Блекбърн до края на сезона, но е очевидно и желанието на 27-годишния нападател да напусне клуба.

"Аз вече им казах и те знаеха това, още преди трансферният прозорец през януари да затвори, твърди стрелецът. Бих искал да продължа кариерата си в по-голям, по-амбициозен клуб. Не съм чул нищо след това, но не съм променил мнението си”, заявява Роке Санта Крус за парагвайско радио.

"За мен да играя отново този сезон ще е много трудно заради възстановяването ми. Последният ни мач в лигата е на 24 май, а аз се нуждая още от няколко дни, за да бъде коляното ми физически възстановено. Едва след това ще тренирам и трябва да навляза във форма”, допълва още бившият нападател на Байерн Мюнхен.

Той няма желание да игре преди да се е възстановил на 100%. „Имах първоначално проблем с лявото коляно. Заради това претоварвах десния си крак. Стана по-лошо и се наложи да се оперирам. Сега са ми нужни между четири и шест седмици за възстановяване и не бързам”, казва още Санта Крус, чието име се свързва с евентуален трансфер в тимовете на Манчестър Сити и Ливърпул. /БЛИЦ