Рома победи с 2:0 Ювентус като гост в Торино и се класира за полуфиналите в турнира за Купата на Италия. Попаденията за “вълците” реализираха Мирко Вучинич в 65-ата минута и Родриго Тадей в добавеното време. На полуфиналите Рома ще се изправи срещу Интер. В Другия полуфинал играят Милан и Палермо.

Пет минути преди края на първото полувреме треньорът на “вълците” Клаудио Раниери бе принуден да направи първата си смяна, след като Матео Бриги не можеше да продължи заради мускулен проблем, а на негово място се появи Родриго Тадей. Късметът не бе на страната на Рома и точно след подновяването на играта и Жереми Менес напусна контузен, заменен от Марко Бориело.

В 65-ата минута Мирко Вучинич прехвърли излезлия напред вратар Сторари за 1:0. В 86-ата минута съдията Дамато подмина нарушение на Мексес срещу Дел Пиеро в наказателното поле.

Юве натисна в заключителните минути, но това не даде резултат. В даденото от рефера добавено време Тадей бе намерен непокрит на точката на дузпата и със страхотна странична ножица оформи крайното 2:0./БЛИЦ