Гол на Франческо Тоти от фаул донесе на Рома инфарктната победата с 3:2 като гост на Милан в мач от 37 кръг на Серия “А”. По този начин Принца на Рим помрачи последния мач на Паоло Малдини с екипа на “росонерите” в Милано.

“Вълците” поведоха с гол на Рийзе в 36-ата минута, но драмата бе в последните 15 минути на мача. Амброзини изравни в 75-ата, но Менез изведе Рома напред в 79-ата мин, а Амброзини отново изравни в 81-ата. Тоти донесе победата на столичани в 83-ата минута, а Амброзини бе изгонен две минути преди края.
 
Милан, който се срина на трето място след победния дебют на Чиро Ферара начело на Ювентус след 3:0 над Сиена, ще гостува на четвъртия Фиорентина в последния кръг за сезона. Този мач може да се окаже решителен за директното класиране в груповата фаза на Шампионската лига.
 
“Виолетовите” вкараха късен изравнителен гол при гостуването си на Лече, като точката не се оказа достатъчна за домакините да запазят мястото си в италианския елит. Равенството позволи на Фиорентина да си гарантира поне четвъртото място в класирането и участие в квалификациите за Шампионската лига.
 
Петият в таблицата Дженоа, който спечели с 3:2 при гостуването си на застрашения от изпадане Торино, е на три точки зад “виолетовите”, но има по-лоши показатели в директните сблъсъци и не може да ги измести от четвъртото място./БЛИЦ