Рома се издъни насред Рим срещу Сампдория и три кръга преди края на сезона в Серия "А" остави лидерската позиция на шампиона Интер. Римските “вълци" отстъпиха с 1:2 и останаха на 2 точки зад тима воден от Жозе Моуриньо, който вчера победи Аталанта.

В герой за Самп се превърна голмайсторът Джампаоло Пацини, който вкара и двете попадение в мрежата на Жулио Серджо. Загубата сложи край на уникалната серия на Рома от 24 поредни мача без поражение.
Единствения гол за Рома вкара живата легенда Франческо Тоти. Принца на Рим откри резултата в 15-ата минута след пас на Мирко Вучинич. Това бе първо попадение на ветерана от 4 месеца на "Олимпико", а след него домакините имаха и други добри положения, но не се възползваха от тях.

След почивката прогоненият от Рома Антонио Касано асистира на Пацини за 1:1 в 52-ата минута. Рома се хвърли напред в преследване на победата, но вратарят на Сампдория Марко Сторари бе блестящ и направи няколко решаващи спасявания. Така се стигна до 85-ата минута, когато хубава контра на гостите завърши с пас на Даниеле Манини към Пацини и нападателят смълча "Олимпико" с втория си гол в мача./БЛИЦ