Рома се класира на 1/4-финалите на Купата на Италия, след като се наложи с 1:0 над Сампдория в дебюта на Раджа Найнголан. В следващия кръг “вълците” ще играят с шампиона Ювентус. Двата тима са основни конкуренти за тилата в Серия “А”.
 
“Джалоросите” пуснаха Найнголан като титуляр и партньор в халфовата на линия на Адем Ляич, който беше изнаден от националния отбор на сърбия от настоящия треньор на “моряците” Синиша Михайлович, след като отказа да пее химна преди мач.
 
Рома, който през уикенда отстъпи с 0:3 на Ювентус в Серия “А”, показа, че не е загубил победната си форма и взе ранен аванс. Василис Торосидис откри резултата още в 6-ата минута при добавката на удар на Матия Дестро, париран от вратаря Винченцо Фиорило.
 
След това вратарят на госитте Фиорило спаси удари на Найнголан, Ляич и Алесандро Флоренци. Втората част започна с атаки на гостите и Даниеле де Роси беше близо до автогол, а вратарят Лукаш Скорупски спаси удар на Джанлука Сансоне.
 
В края на мача Ляич и Жервиньо стреляха неточно към вратата на Сампдория, а Матия Дестро не успя да вкара на празна врата втори гол за Рома. Прехвърлящ удар на Скорупски мина на сантиметри от вратата.