Рома се класира за финала на турнира за Купата на Италия. "Вълците" победиха драматично Интер с 3:2 в реванша от полуфиналите. Те спечелиха и първата среща с 2:1. В спор за трофея футболистите на Аурелио Андреацоли ще срещнат градския съперник Лацио. Финалът е на 26 май на "Олимпико" в Рим.

Изненадващо за тифозите в Милано срещата започна с по-опасни положения пред Самир Ханданович. Още в 3-ата минута Маркиньо получи топката в наказателното поле, но стреля в тялото на вратаря. Домакините се съвзеха от шока и започнаха да поглеждат по-смело напред. В 21-ата минута Рикардо Алварес изведе с отличен пас бразилеца Джонатан, който оставен сам в пеналта откри резултата – 1:0.
Малко преди почивката Алесандро Флоренци се озова в чудесна позиция, но Ханданович с блестяща намеса му попречи да се разпише. 

През второто полувреме гостите отново доминираха. В 52-ата минута на терена едва не стана масово меле след разправия между Даниеле де Роси и Алварес. Секунди по-късно Торосидис имаше отличен шанс да изравни, но пропусна. В 54-ата минута Матиа Дестро овладя пас на Ерик Ламела и с остър шут опъна мрежата зад Ханданович – 1:1.

В 69-ата минута отново Дестро попадна в прегръдките на своите съотборници. Де Роси пусна пас наляво към Федерико Балдзарети, той комбинира с Дестро, който се разписа за 1:2. Василис Торосидис в 73-ата минута окончателно предреши изхода на мача. Халфът получи топката на границата на наказателно поле, и с мощен диагонален удар направи 1:3. Силите на "нерадзурите" стигнаха само до това да направят загубата си по-почетна. В 79-ата минута Рикардо Алварес финтира няколко защитници и и тупалка от границата на наказателното поле фиксира крайното 2:3.


Интер - Рома 2:3 (общ резултат 3:5)
1:0 Джонатан (22), 1:1 Дестро (55), 1:2 Дестро (69), 1:3 Торисидис (74), 2:3 Алварес (80)

Интер: Ханданович, Ранокия (86-Белони), Самуел, Жуан, Санети, Кузманович (73-Форте), Ковачич, Джонатан, Скелото (64-Бенаси), Роки, Алварес

Рома: Стекеленбург, Торосидис, Маркиньос, Кастан, Маркиньо, Брадли, Де Роси, Флоренци (46-Балдзарети), Ламела (76-Тадей), Тоти, Дестро (70-Додо)

Съдия: Мауро Бергонци
Жълти картони: Жуан, Джонатан (Интер)
Милано, "Джузепе Меаца"