Холандският национален страж Маартен Стекеленбург е четвъртото ново попълнение на италианския гранд Рома това лято. 29-годишният вратар вчера премина успешни медицински прегледи в Рим, но не е ясно за какъв срок е подписал с новия си клуб.

"Аякс и Рома постигнаха съгласие относно трансфера на Маартен Стекеленбург. Договорката с италианския клуб е с много клаузи и зависи от доста условия", гласи кратко съобщение в сайта на гранда от Амстердам.

Според италианските медии „римските вълци” ще платят на Аякс трансферна сума в размер на 6 милиона евро. Стекеленбург игра в Аякс от 2002 г. насам, като досега имаше 282 мача с тима от Амстердам, с който спечели 3 титли на Холандия и 3 пъти купата на страната. Той има и 40 мача за националния тим на Холандия, с който стигна до финала на Мондиал 2010 в ЮАР, където "лалетата" паднаха от Испания с 0:1 след продължения.

Стекеленбург ще замести вратаря Дони, който премина в Ливърпул. Другите 3 нови попълнения на Рома това лято са Боян Къркич (Барселона), Ерик Ламела (Ривър Плейт) и Габриел Хайнце (Марсилия). /БЛИЦ