Съперникът на ЦСКА в Група “Е” на Лига Европа – Рома остана без треньор още след втория кръг на шампионата в Серия “А”. Днес наставникът Лучано Спалети подаде оставка след две поредни загуби.

“Подадох оставка и от клуба я приеха”, заяви Спалети пред италианските медии. Според информациите на Ботуша новият треньор вероятно ще е роденият в Рим Клаудио Раниери, който е бил на среща с президента Розела Сенси.
 
Спалети, който е бивш играч на Удинезе, пое тима през 2005 г. и помогна на отбора да завърши на второ място през 2007 и 2008 г. В същите две години “вълците” спечелиха и купата на страната, но след слаб старт през миналия сезон завърши на шесто място и пропусна класиране за Шампионската лига.
 
Раниери за последно бе начело на Ювентус, след като пое “бианконерите” след завръщането им в Серия “А” след служебното изпадане заради скандала с уредените мачове. Той изведе “Старата госпожа” до третото място през 2008 г., но през миналия сезон след серия слаби резултати бе заменен от Чиро Ферара./БЛИЦ