Ръководството на Рома в лицето на президента Росела Сенси представи проекта за новия стадион, на който ще играе отборът. Очаква се капацитетът да бъде за около 55000 места. На събитието присъства Росела Сенси, треньорът на съперника на ЦСКА – Клаудио Раниери, легендата Франческо Тоти, Даниеле де Роси и част от останалите футболисти.

“Още приживе баща ми Франко Сенси искаше Рома да има свой собствен дом. Това е на път да се осъществи. Първоначално капацитетът на стадиона ще бъде за около 55 000 места, които лесно могат да бъдат увеличени на 60 000”, бяха първите думи на Росела Сенси.

“Нашето желание е да изградим модерен и обезопасен стадион. Нашите стадиони не са достатъчно добри и заради поведението на феновете в следващите години може да загубим участници в евротурнирите”, добави наследничката на Франко Сенси и сегашен президент на клуба Росела Сенси.

“Надявам се да играя на този стадион, въпреки че ще бъде много трудно. Хората трябва да побързат (смее се)”, каза легендата Франческо Тоти, който само преди два дни навърши 33 години .

“Стадионът е много хубав. Ще ти бъдат нужни само 4-5 крачки и си сред феновете, това е много добре”, допълни треньорът Клаудио Раниери.

“Ще създадем модерен и безопасен стадион, от който феновете могат да бъдат евакуирани за по-малко от 5 минути. Ще има петзвезден хотел, добра вътрешна комуникация, 250 места за ВИП гости, свободно място за привържениците, безопасно място за семействата, които ще посетят съоръжението с децата си. По отношение на визията на стадиона – той ще бъде покрит със сребристи материали, а при залязване на слънцето ще блести. Самият покрив ще събира дъждовна вода и по този начин ще бъдат спазени всички екологични изисквания”, завърши един от архитектите на новия магически стадиона на Рома./БЛИЦ