Рома надви Аустрия (Виена) с 4:2 като гост в мач от група Е на Лига Европа. "Вълците" доминираха тотално на стадион "Ернст Хапел" и можеха да запишат и по-убедителен успех.

Домакините започнаха по-силно и поведоха още във 2-ата минута. Жуан изпусна Венуто, който центрира, на празна врата Кайоде засече лошо, Бруно Перес опита да изчисти, но топката все пак пресече голлинията.

Отговорът на Рома не закъсня. Още в ответната атака Един Джеко изравни с първия си гол в турнира от началото на сезона след асистенция на Бруно Перес. В 18-ата минута Даниеле де Роси направи обрата пълен - 1:2. Той се възползва от грешка на младия вратар на Аустрия Хаджикич и на бранител.

Джеко реши всичко с второто си попадение в 65-ата минута за 1:3. Босненецът овладя пас на Стефан ел Шаарави, като първо стреля в гредата, топката се върна при него и вече на празна врата опъна мрежата. 1:4 направи Наинголан (78) след гаф на Филипович. Алекс Грунвалд направи поражението на домакините по-почетно секунди преди изтичането на редовното време.

В другата среща от група Е румънският Астра и чешкият Виктория (Пилзен) извъртяха 1:1. Александру Стан изведе домакините напред в 19-ата минута. В 25-ата обаче Михаел Кременчик изравни - 1:1.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ЛИГА ЕВРОПА