Рома победи Фиорентина с 4:0 в дербито от 23-ия кръг на Серия "А". С успеха "вълците" се укрепиха на второто място във временното класиране. Лидерът Ювентус е с 54 точки.
Сега момчетата на треньора Лучано Спалети имат 50 точки - с две повече от третия Наполи (48). Рома вече има съответно 7 и 8 точки пред най-сериозните претенденти за челната тройка Лацио и Интер.

Фиорентина пък остава на дистанция от 5 точки от зона Лига Европа. "Виолетовите" сега са седми с 37 т.

Рома записа 14-та поредна победа вкъщи за първенство и по този начин постави нов клубен рекорд.

Един Джеко откри резултата в 39-ата минута след пас на капитана Даниеле де Роси. Голът бе под номер 16 за босненския нападател през сезона, докато за цялата минала кампания той успя да вкара едва 8 пъти.

В 58-ата минута Джеко бе фаулиран и Де Роси изпълни свободния удар, за да качи топката на главата на връхлитащия Федерико Фасио. След удара аржентинеца топката се отби от гредата, а оттам в мрежата за 2:0.

Четвърт час преди края на мача домакините проведоха образцова контраатака, при която Де Роси изведе Кевин Стротман на фланга, а той намери непокрития в пеналта Раджа Наинголан. 

Белгиецът овладя добре и с второто си докосване вкара за 3:0. Джеко в 83-ата минута се възползва от комична грешка в защитата на Фиорентина и с шут по диагонала оформи крайното 4:0.

 

ВСИЧКО ЗА ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А"