Верона победи Рома с 2:1 у дома в среща от 2-ия кръг на италианската Серия "А". Гостите създадоха 20 положения пред вратата на Верона, но отбелязаха само едно попадение.

Двубоят започна чудесно за домакините, които поведоха още в четвъртата минута. Тогава Руи Патрисио отрази далечен шут на Филипо Терачано, а Ондрей Дуда получи възможност за добавка и така даде аванс на своя тим. До края на полувремето “джалоросите” наложиха тотален, но безрезултатен натиск.

В 43-тата минута ВАР отмени дузпа за гостите, след като се видя, че няма игра с ръка на Мартин Хонгла. В добавеното време на първата част, когато Сирил Нгонге прекоси с топката през почти цялата противникова половина и накрая със своя шут удвои преднината на “джалоблу”.

"Вълците” продължиха да търсят попадение. То дойде в 56-ата минута при любопитни обстоятелства. Тогава при шут на Лоренцо Пелегрини топката се удари в Андреа Белоти и полетя във въздуха. Нападателят обаче успя да се пребори с Лоренцо Монтипо и я насочи към Усем Ауар, който с глава отбеляза първия си гол в официален двубой за Рома.

В 84-тата минута, след преглед с ВАР, с директен червен картон беше изгонен защитникът на домакините Исак Хиен заради непозволения начин, по който спря Белоти да се откъсне сам срещу вратаря. В оставащите 15-ина минути, включително добавеното време, гостите така и не успяха да вкарат поне изравнително попадение и трябваше да се примирят с първата си загуба през този сезон.

Верона е на второто място в класирането с 6 точки, докато Рома е на 13-а позиция с едва 1 точка.