Рома победи у дома Сасуоло с 1:0 в мач от 29 кръг на италианската Серия "А". Лоренцо Пелегрини (50) вкара единствения гол, а "вълците“ можеха и да не спечелят, тъй като в края на двубоя бяха близо до автогол.

В 26-ата минута Матеуш Енрике бе в наказателното поле, но падна, реферът обаче не отсъди дузпа. Малко преди почивката Ромелу Лукако получи добра топка пред вратата на съперника и стреля с глава, но топката мина от външната страна на левия стълб.

След почивката в 50-ата минута Лоренцо Пелегрини си освободи пространство и шутира от далечна дистанция, като не остави шансове на вратаря на Сасуоло и вкара за 1:0 с първия точен удар в очертанията на една от двете врати.

В 69-ата минута Урош Рачич стигна до отскочилата топка на границата на наказателното поле и стреля в долния десен ъгъл, но Миле Свилар направи чудесно спасяване. Четири минути след това Томазо Балданци стигна до топката дълбоко в пеналта и нанесе удар към долния ляв ъгъл, но стражът на гостите се справи повече от чудесно. Малко преди края на мача Томазо Балданци опита да вкара втори гол за Рома, но Консигли отново спаси. В добавеното време домакините можеха да си отбележат автогол, но се измъкнаха сухи от ситуацията.

След успеха си Рома е на пето място с 51 точки и на 3 зад четвъртия Аталанта, който е с мач по-малко. Сасуоло заема предпоследната 19-а позиция с 23 точки и е на 2 пункта от спасителното 17-о място.

РЕЗУЛТАТИ И ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ИТАЛИАНСКАТА СЕРИЯ "А" - ТУК!