Съперникът на ЦСКА в турнира Лига Европа – Рома направи равенство 0:0 като гост на Сампдория. “Вълците” гостуват на “червените” в сряда в последен мач от евротурнирите.

Рома и Самп си размениха по едно полувреме, като домакините доминираха през първата част, а гостите имаха повече шансове през втората. Въпреки това никой от двата тима не успя да порази мрежата на съперника и двубоят завърши 0:0.

В началото Рома започна малко по-уверено и в 13-ата минута Тадей се отскубна в наказателното поле, но от близо не успя да преодолее Лука Кастелаци. Постепенно обаче Сампдория вдигна оборотите и в 16-ата минута Даниеле Манини стреля опасно от воле, но ударът му профуча над вратата. Малко по-късно и Антонио Касано получи добър шанс да обстрелва вратата. В 33-ата минута пък дойде най-добрата възможност за домакините. След центриране от корнер Циглер стреля с глава, топката обаче се удари в гредата, а там Манини не се ориентира и от близо не успя да я вкара във вратата.

Втората част Рома взе нещата в свои ръце. В 60-ата минута Симоне Перота се измъкна зад защитата на Самп, но не успя да преодолее вратаря. След това и Мирко Вучинич стреля опасно с глава, но вратарят отново бе на мястото си. Даниеле Де Роси и Франческо Тоти също пропуснаха добри възможности, но и те не можаха да пратят топката във вратата.:/БЛИЦ

Съставът на Рома:
Бертаньоли, Касети, Бурдисо, Жуан, Рийзе, Даниеле де Роси, Бриги, Тадей (90 – Губерти), Перота, Вучинич (84 – Баптища), Тоти
Резерви: Лобонт, Андреоли, Марко Мота, Рикардо Фати, Стефано Окака-Чука