Румънският футбол стана свидетел на феноменален гол, а негов автор стана играчи с много известно име. Ромарио Флорин Мойсе вкара със задна ножица от границата на наказателното поле.

Това стана при победата на УТА Арад с 3:2 над Решица в мач от втора дивизия. 24-годишният Ромарио играе за тима от Арад под наем от Астра (Гюргево).

Ромарио Флорин Мойсе е кръстен на легендарния бразилски национал Ромарио де Соуза Фариа, който стана световен шампион през 1994 г.

Футболната страст явно е фамилна черта в семейството на румънския Ромарио. Той има по-малък брат Антонио, който също е футболист и е кръстен на Антонио Конте.

Това обаче не е всичко. Бащата на двамата е бивш футболист и се казва Бекенбауер по името на германската футболна легенда Франц Бекенбауер.

За да сме напълно коректни, трябва да отбележим, че името Ромарио се оказва доста разпространено в румънския футбол. В Сепси играе халфът Роналдо Дякону, а част от националния отбор е Ромарио Бензар, който в момента е футболист на Лече.

До преди няколко години в северната ни съседка се подвизаваше и холандецът Ромарио Кортзорг, който в периода 2013-14 носи екипа на Ботев (Пловдив).