Бразилската звезда Роналдиньо, който миналата седмица прекрати рекламния си договор с американската компания “Кока Кола”, се отличи с гол и асистенция при победата на новия му тим Атлетико Минейро като гост срещу Фигуейрензе с 4:3.

Отборът на Роналдиньо изоставаше с 1:3 в мача от 9-ия кръг на местното първенство, но в крайна сметка успя да направи уникален обрат и да спечели с 4:3. Роналдиньо откри резултата от дузпа в 18-ата минута, когато съотборникът му Маркос Роча бе фаулиран в наказателното поле. До почивката домакините обърнаха резултата. Първо Андерсон Консейсао изравни с удар с глава в 37-ата минута, а след това в 45-ата минута Жулио Сезар бе изведен сам срещу вратаря и вкара за 2:1.

Четвърт час след почивката Фигуейрензе вкара и трети гол, дело на 20-годишния Рони, получил чудесно подаване от Жулио Сезар. Пет минути по-късно обаче Атлетико намали резултата, след като Роналдиньо центрира от фаул и Леонардо Силва засече с глава в мрежата за 3:2. В 71-ата минута Жо центрира и Бернанрд изравни за 3:3. Пет минути по-късно пък обратът стана пълен, след като Сержиньо проби до аутлинията и подаде към Гилерми, който оформи крайното 4:3 в полза на Атлетико Минейро.

След победата си Атлетико Минейро остава начело в класирането с 22 точки, а Фигуейрензе е 16-и с 8 пункта.