Звездата на Милан Роналдиньо е категоричен, че отборът може да спечели шампионската титла в Италия. В момента "росонерите" изостават на 4 точки от лидера в Интер, но бразилецът е категоричен, че може да стигне до титлата.

"Имаме невероятен колектив и сме като едно цяло. Знам какви качества притежавам и съм уверен, че имам силите да дам още много на тима. На пейката имаме страхотни играчи, които също във всеки един момент могат да допринесат за успеха ни. Леонардо е невероятен треньор, преценява добре ситуациите, знае как да разведри обстановката, когато е нужно и създава добра атмосфера за работа. Последно, но не и по важност - нашата сила са феновете", каза пред "Гадзета дело Спорт" носителят на "Златната топка" за 2005 година.

Според плана на 29-годишния Роналдиньо изброеното е напълно достатъчно за спечелването на Скудетото. Това, от своя страна, може да се окаже решаващо за мястото на футболиста на световното първенство през лятото. Както е известно, селекционерът на Бразилия Карлос Дунга не повика бившия играч на Барселона за контролата срещу Ирландия следващата седмица.

"Ще направя всичко възможно да убедя Дунга да ме вземе и искрено се надявам да успея. Ако продължавам да играя по същия начин, както досега, ще пътувам за Южна Африка", завърши Рони./БЛИЦ