Португалската звезда Кристиано Роналдо си постави повече от амбициозни цели за новата 2010 година. Пред него не стои дилемата кое е по-важно за Реал (Мадрид) - да спечели Шампионската титла, или да триумфира в първенството на Испания.

„Реал ще е най-добрият отбор през 2010 година. Трябва да сме максимално мотивирани, за да спечелим всичко", заяви убедено Роналдо от страниците на вестник "Марка".

Във втората част от обширното си интервю за популярното издание, Роналдо сподели, че Шампионската лига е нещо като фикс идея за феновете на Реал и това внася огромно напрежение сред играчите, което може да се окаже фатално по пътя към 10-ата европейска корона.

"И ние, и феновете мечтаем да спечелим турнира, още повече че тази година финалът е на "Бернабеу". Не трябва да пропускаме тази възможност, но в същото време не е хубаво всички да говорят само за Шампионската лига, защото така се обременяваме психически. Фактори като жребия и късмета също са важни. По-добре да продължим да печелим мачовете си, както досега, и в края на сезона резултатите ще са добри", подчерта CR9, който е категоричен, че Реал има сили да свали Барселона от върха в Испания и Европа./БЛИЦ