Португалия разби Швейцария с 4:0 в мач от втория кръг на Лига А, група 2 от Лигата на нациите. Герой за „мореплавателите“ отново бе Кристиано Роналдо, който се разписа на 2 пъти.

Домакините поведоха четвърт час след началото на мача. След рикошет топката попадна в краката на Уилиям Карвальо, който я прати без проблеми в опразнената врата. Двадесет минути по-късно обичайният заподозрян Кристиано Роналдо удвои аванса на португалците, след като пое хубав пас от Диого Жота и с безпощаден удар матира Грегор Кобел.

В 40-ата минута Кристиано Роналдо се озова на точното място в точното време, за да овладее отбита топка и я прати в мрежата.

В 68-ата минута Жоао Кансело се озова очи в очи с вратаря след подаване на съотборника си от Манчестър Сити Бернардо Силва и без проблеми реализира за крайното 4:0.

В другия мач от групата Чехия и Испания завършиха наравно 2:2. Чехите излязоха напред в резултата още в 4-ата минута, когато с пас по конец Ян Кухта намери Якуб Пешек, който с лекота плъзна топката в празната врата. Първоначално бе вдигнат флаг за засада, но ВАР остави гола. Дълбоко в добавеното време на първото полувреме Родри намери Гави в наказателното поле и полузащитникът на Барселона хладнокръвно прати топката в долния десен ъгъл на чешката врата.

В 66-ата минута Чехия успя отново да повече. Вацлав Черни комбинира с с Ян Кухта, който забеляза, че Унай Симон е излязъл неразчетено и го преодоля за 2:2. В последната минута на редовното време Марко Асенсио показа чудесната си техника и центрира изключително прецизно към Иниго Мартинес, а той насочи топката в мрежата на Вацлик за крайното 2:2.

След успеха си Португалия заема първото място в групата с 4 точки, колкото има и Чехия след ремито си. Испания е с 2 точки, а Швейцария без нито една точка.