Кристиано Роналдо започна отлично сезона. В първия си официален мач за Ал-Насър той отбеляза гол и направи асистенция. Неговият тим победи Ал-Таавон с 2:0 в полуфинален двубой от Суперкупата на Саудитска Арабия. На финала Ал-Насър ще се изправи срещу Ал-Хилал, който вчера отстрани Ал-Ахли след дузпи.

В осмата минута португалската суперзвезда подаде на Айман Яхия, който откри резултата. Роналдо се разписа в 57-ата минута след подаване на Ал Ганам и Ал-Насър вече имаше комфортен аванс, който запази до края на срещата. В добавеното време на втората част Марсело Брозович получи червен картон.

Попадението на португалския нападател бе историческо за него, тъй като го превърна в първият футболист в историята на футбола, вкарал поне по един гол в 23 поредни сезона.

Серията на Роналдо започва през сезон 2002/2003 г., когато той носи екипа на Спортинг. След това, нападателят вкарва куп голове с екипите на Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ювентус, а вече и Ал-Насър.

Този рекорд е показателен за невероятното спортно дълголетие, което притежава нападателят, който дори на 39 години още е на топ ниво.