ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Звездата на Ал Насър Кристиано Роналдо вкара две попадения за победата с 5:2 над Ал Итихад в голямото дерби от 17-ия кръг на първенството в Саудитска Арабия и вече има 53 гола във всички турнири през календарната година. Така португалецът официално може да бъде считан за голмайстор №1 в света за 2023 година.

Бившите съотборници в Реал Мадрид Карим Бензема и Кристиано Роналдо се изправиха един срещу друг с клубните си тимове и ги изведоха с капитанските ленти.

С реализираните два гола Роналдо вече е пред Килиан Мбапе (52), Хари Кейн (52) и Ерлинг Холанд (50). 

Мбапе и Кейн нямат повече мачове до края на годината, а Холанд е контузен и няма играе за Манчестър Сити срещу Евертън и Шефилд Юнайтед. Португалецът пък може да увеличи актива си при гостуването на Ал-Таавон на 30 декември.

38-годишният нападател реализира две дузпи срещу Ал Итихад и е лидер при голмайсторите в Саудитска Арабия с 19 попадения, следван от Александър Митрович от лидера Ал Хилал с 16 гола. 

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Домакините излязоха напред в резултата срещу Ал Насър с гол на Хамдалах в 14-тата минута. Само пет по-късно обаче Кристияно Роналдо изравни от дузпа. В 38-ата минута Алекс Телеш асистира на Талиска, Ал Насър обърна и започна да диктува събитията на терена поне до почивката.

Малко след старта на втората част Хамдалах възстанови равенството с втория си гол в мача 2:2. Ал Насър обаче получи нова дузпа в 68-ата минута за нарушение на Фабиньо. Още по-лошото бе, че бразилецът беше изгонен с втори жълт, респективно червен картон. Роналдо доказа за пореден път, че умее да вкарва от бялата точка и Ал Насър отново поведе.

Садио Мане сложи точка на спора с два бързи гола в рамките на няколко минути между 76-ата и 82-рата. Така бе оформен крайния резултат 5:2 в полза на Кристиано и компания.

С успеха Ал Насър запази второто си място в класирането, като вече е с актив от 43 точки, на 7 зад лидера Ал Хилал. За Ал Итихад загубата е трета поредна. Тимът на Карим Бензема, Н‘голо Канте и Фабиньо е шести с 28.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!