Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо изрази готовност да продължава да чупи голови рекорди в Испания и в Европа. През миналия сезон португалецът стана голмайстор на Примера дивисион с 41 попадения, колкото никой преди него не бе отбелязвал. Телмо Сара от Атлетик (Билбао) през сезон 1950/51 и Уго Санчес от Реал (Мадрид) през сезон 1989/90 бяха реализирали по 38 гола в рамките на един сезон.

“Във футбола всичко е постижимо и всеки рекорд може да бъде счупен. Миналият сезон успях да счупя един такъв, а при това не изполвах всичките си шансове. Най-важното обаче сега е отборът да играе успешно”, заяви Роналдо пред “Марка”.

Испанският спортен ежедневник отличи португалеца с награда за най-добър играч на годината, а в същото време връчи и приз на неговия сънардоник Жозе Моуриньо за най-добър треньор.

В миналия кръг Реал (Мадрид) разби като гост Еспаньол с 4:0, а Роналдо не се разписа нито веднъж, но пък се отчете с две асистенции. “Подаванията също са част от играта. Без подавания няма и голове. Винаги давам най-доброто от себе си за клуба и за феновете”, допълни 26-годишният нападател. /БЛИЦ