Звездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо ще е готов във финала на Шампионската лига срещу Атлетико (Мадрид). Това обяви треньорът на „белите” Карло Анчелоти. Сблъсъкът за трофея в най-комерсиалния футболен турнир е в събота.

Кавалерът на „Златната топка” не излезе за 3:1 срещу Еспаньол в Мадрид поради мускулен спазъм и разтрепери феновете. Португалецът искаше да играе, въпреки риска след травма, за да изпревари Луис Суарес (Ливърпул) за „Златната обувка”. Но сега двамата останаха с по 31 гола и ще има два приза.

Кристиано усети проблема по време на загрявката, напусна терена и бе заменен сред титулярите от Иско. Все пак предстоят нови изследвания на Роналдо.

Карим Бензема от Реал напусна контузен в 67-ата минута. Французинът има болки в подколянно сухожилие. Засега липсват конкретни прогнози за състоянието на нападателя. Реал ще е в Лисабон без наказания Чаби Алонсо, а шансът Пепе да се оправи от травма е 20-25 процента.

Двама от Атлетико засега се броят под въпрос за финала в Лисабон. Стрелецът Диего Коща и турчинът Арда Туран напуснаха принудително играта в шампионския мач с Барселона на „Камп ноу” – 1:1. Днес предстоят прегледи.