Кристиано Роналдо ще получи 200 милиона евро, за да промотира кандидатурата на Саудитска Арабия за домакин на Световното първенство през 2030 г.

Страната поиска домакинството, съвместно с Египет и Гърция, а сумата ще е отделно от прословутите 200 милиона годишна заплата, които португалецът си осигури в Ал Насър.

Сделката е била подкрепена от висши фигури в Саудитска Арабия, както и от принц Мохамед бин Салман. 

“Те искаха да осигурят на любимия си клуб доминация и да го поставят на международната карта. Най-добрият начин беше да доведе най-добрия играч в света. Ал Насър и другите саудитски клубове нямат финансите за толкова голяма сделка. Плащането беше осигурено от Публичния Инвестиционен Фонд”, заяви близък до ръководните фактори в арабската страна.

Публичният Инвестиционен Фонд на страната беше този, който финансира покупката на Нюкасъл. Той осигурява и парите за алтернативна лига по голф, която конкурира Световния тур.

“Братята на принц Мохамед бин Салман бяха тези, които предложиха и осъществиха сделката. Те са фенове на Ал Насър и искаха да докажат, че техният отбор е международен”, казва още източникът.