Голмайстор номер 1 в историята на световните първенства Роналдо и бившият нападател на ЦСКА Родриго Соуса отбелязаха попаденията за Коринтианс при трудния успех с 2:1 срещу Атлетико (Паранаензе) в първия кръг от Кампеонато Бразилейро. Мачът бе повече от драматичен, а домакините се добраха до победата едва в 83-ата минута, когато Феномена се разписа от бялата точка и оформи крайния резултат.

Преди това Атлетико излезе напред с гол в края на първото полувреме, секунди след като остана с човек по-малко заради червен картон на Байер. В 59-ата минута бившият нападател на ЦСКА Родриго Соуса изравни. Той завърши хубава атака на Коринтианс, започнала от ветерана Роберто Карлуш. Гостите останаха с девет човека в 70-ата минута. Така се стигна и до дузпата, превърната в гол от Роналдо. Нарушението в наказателното поле бе срещу Соуса.

В дербито на кръга Фламенго и Сао Пауло завършиха 1:1. "Трикольорите" поведоха чрез Вашингтон в 44-ата минута, но Маркес донесе точката на Фламенго с точен изстрел малко след почивката./БЛИЦ