Швеция победи Португалия с 3:2 като гост в една от най-интересните контроли по европейските терени тази вечер. Домакините водеха с комфортната преднина от 2:0, но допуснаха изненадващо поражение. В последните секунди.

Мегазвездата на домакините Кристиано Роналдо откри още в 18-ата минута. Нападателят на Реал (Мадрид) засече отблизо отличен пас на Мартинс в мрежата за 1:0. Пак Мартин беше замесен и във второто попадение на португалците. Той центрира остро в 34-ата минута в наказателното поле и капитанът на „Тре крунур“ Гранквист изби топката в собствената си врата – автогол и 2:0! Шведите обаче нямаха никакво намерение да се предават. В 57-ата минута Виктор Клаесон (Краснодар, Русия) върна един гол, след като се възползва от извеждащо подаване на Найман.

Четвърт час преди края на срещата отново Клаесон засече в мрежата отлично центриране от корнер на Дурмаз за 2:2. Голямата драма настъпи в 3-ата минута на добавеното време. Тогава Жоао Кансело засече центриране от лявото крило на шведски нападател в собствената си мрежа за крайното 2:3.