Нападателят игра 90 минути във втората финална среща на шампионата Паулища срещу Сантос. Коринтианс не можа да победи и завърши 1:1 със съперника, но и това бе достатъчно на тима на Роналдо да спечели титлата, след бе победил с 3:1 като гост в първия мач.

Именно в първата среща Феномена се превърна в герой за тима си, след като вкара два от головете. В срещата-реванш Роналдо не се разписа, но успя да изкара червен картон на Димингош, който извърши грубо нарушение.

Сантос поведе с гол от дузпа на Клебер в 28-ата минута, а в 32-ата минута Андреа изравни и оформи крайното 1:1. Така Роналдо и компания отпразнуваха своята 26-а рекордна титла на шампионата Паулища, в който възпитаниците на Мано Менеш записаха 13 победи и 9 ремита без нито една загуба от 22 мача.

Феномена пък записа с фланелката на Коринтианс 8 гола в 11 мача, след като не бе играл над една година поради тежка травма на коляното. Титлата е първа за Роналдо от август 2003 година, когато с Реал Мадрид спечели Суперкупата на Испания в дебюта на Дейвид Бекъм да "кралския клуб". /БЛИЦ