Европейският първенец Португалия победи трудно Азербайджан с 1:0 на старта в група А от квалификациите за световното първенство в Катар през 2022 година. Срещата от Група "А" се игра в Торино заради разпоредбите против разпространението на коронавирус, а изборът на "мореплавателите" да домакинстват в италианския гранд най-вероятно и по желание на голямата им звезда Кристиано Роналдо, който играе за Ювентус.

В 37-ата минута Максим Медведев си вкара автогол след лоша комуникация с вратаря Мехемеделие и даде аванс на португалците, които през второто полувреме създадоха няколко опасности чрез Бернардо Силва, Бруно Фернандеш и Роналдо, но не стигнаха до попадение.

В другия мач от групата, Сърбия победи у дома Ейре с 3:2. Браун (18) откри в полза на гостите, но Влахович (40) изравни малко преди края на първата част. Митрович (68, 75) добави две попадения, а Колинс (86) само оформи крайното 3:2.

След първите изиграни мачове Сърбия води в групата с повече вкарани голове от Португалия, а Люксембург, който не е започнал участието си Ейре и Азербайджан нямат точки.