Роналдо вкара един от двата късни гола при победата на Коринтианс с 2:0 над Итуано и по този начин клубът му остана замесен в борбата за участие в полуфиналните плейофи на шампионата на щата Сао Пауло.

В друг мач от същото първенство, Робиньо се завърна след контузия с гол за Сао Пауло. Фламенго, Ботафого, Флуминензе и Васко да Гама стигнаха до полуфиналите на Купа Рио, вторият етап от първенството на щата Рио де Жанейро.

Феномена вкара втория гол за Коринтианс пред празна врата след пас на Чеко в 86-ата минута. Пет минути по-рано Жусилей бе открил резултата.

Победата изкачи Коринтианс на пето място с 32 точки, на една зад Сао Пауло и на две зад Гремио. До определянето на полуфиналните плейофи има още един кръг.

Сантос остана на чело в щатския шампионат на Сао Пауло след победата с 3:1 над Сао Каетано, а Робиньо вкара третия гол за тима си. Вторият в подреждането Санто Андре, също сигурен полуфиналист, направи 1:1 като гост на Рио Кларо.

В Купа Рио, Додо вкара победен гол в 78-ата минута за Васко да Гама при успеха с 4:3. По този начин Васко се присъедини към победителя от Група “В” Ботафого на полуфиналите. Лидерът завърши 2:2 с Бангу.

Защитаващият щатската си титла Фламенго се наложи с 3:0 на Фрибургуензе за първото място в Група “А”. Другият полуфиналист от този поток е Флуминензе, който се наложи с 3:1 над Макае.

В щатското първенство на Рио Гранде до Сул, Гремио увеличи победната си серия на 15 мача, след като се наложи с 2:1 над Жувентуде./БЛИЦ

РЕПОРТАЖ ОТ КОРИНТИАНС – ИТУАНО 2:0