Европейският шампион Португалия размаза у дома Литва с 6:0 в мач от квалификационна група B и направи решителна крачка към класиране за Евро 2020.

Голямата звезда Кристиано Роналдо (7-дузпа, 22, 65) се развихри с хеттрик и вече има 98 гола с националната фланелка, а по едно попадение за разгрома добавиха Пици (52), Гонсало Пасиенсия (58) и Бернардо Силва (63). Малко преди края на мача Роналдо беше сменен от Диого Жота.

По същото време Сърбия надви гостуващия Люксембург с 3:1. Два гола за успеха на домакините реализира Александър Митрович (11, 43), а един добави Радонич (70). За гостите се разписаха Родригес (54) и Турпел (75).

Почиващият в този кръг тим на Украйна е лидер с 19 точки, които вече го класираха за финалния турнир. Ако спечелят гостуването си на Люксембург след няколко дни, португалците, които са втори с 14 точки ще се класират за еврофиналите, независимо от крайния изхода на мача между Сърбия и Украйна. Сърбите са трети с 13 точки, Люксембург е с 4, а на дъното Литва има само 1 точка.