Кристиано Роналдо избухна с 4 попадения за Португалия при категоричния успех с 5:1 срещу Литва като гост в мач от група B на квалификациите за Евро 2020.

Роналдо откри резултата още в 7-ата минута от дузпа, а Витаутас Андриушкевичус (28) изравни след асистенция на Куклис. Това бяха и единствените попадения за първата част.

След почивката Роналдо (61, 65, 76) добави нови три гола към сметката си и реши нещата в полза на актуалния европейски шампион, а асистенциите бяха дело на Рафа Силва една и Бернардо Силва две. В добавеното време Уилям Карвальо (90+2) фиксира крайното 5:1 за „мореплавателите“.

Така Португалия записа втори успех в тези квалификации и остава на второ място в групата с 8 точки от 4 мача и изостава на 5 от лидера Украйна, който е с една среща повече. Литва е на дъното само с една спечелена точка.

По същото време Сърбия спечели с 3:1 при визитата си на Люксембург след попадения на Александър Митрович (36, 78) и Неманя Радонич (55). Александър Коларов се отчете с асистенции за първия гол, а за другите два подаде Сергей Милинкович-Савич. За домакините се разписа Давид Турпел (66) след пас на Даниел Алвес да Мота. Сърбите са трети със 7 точки от 5 мача, а Люксембург е четвърти с 4 точки от също толкова срещи.