Футболната звезда Кристиано Роналдо разкри плановете си за времето, след като прекрати състезателната си кариера. Нападателят на Ювентус, който през февруари ще навърши 35 години, каза и в какъв момент ще „окачи обувките“.

“Не съм имал слаб сезон, тъй като винаги съм готов да приема нови предизвикателства. Винаги излизам на терена с целта да спечеля. Когато тялото ми повече не може да понася натоварванията на професионалния футбол, ще прекратя кариерата си. Преди години футболистите се отказваха на 30-32 години, а сега виждаме играчи, които са по на 40“, обяви португалецът на пресконференция в Дубай.

“Когато спра с футбола, ще продължа образованието си. Осъзнавам, че настоящите ми познания не ми дават възможност да намеря отговори на всички въпроси, които ме вълнуват. Има още едно нещо, което планирам да направя след края на кариерата си на футболист. Искам да се пробвам като актьор“, допълни Роналдо.

Петкратният носител на „Златната топка“ има договор с Ювентус до лятото на 2022 година. Тогава той ще бъде на 37 години. До момента той е играл за Спортинг (Лисабон), Манчестър Юнайтед, Реал (Мадрид) и Ювентус.