Мегазвездата на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо вкара два гола при загубата 2:3 от Галатасарай в 1/4-финала реванш от Шампионската лига. Неговият тим продължава на полуфиналите след 3:0 в първата среща.

"Много се радваме, че продължихме след толкова труден мач. Този двубой ще ни послужи като пример занапред. Съперникът успя да ни направи живота труден, но за това сме си виновни самите ние. Чувствам се добре и съм мотивиран. Отборът също се справя добре. Ще видим какво ще се случи на жребия”, коментира португалецът.

Кристиано Роналдо вече има 49 гола в европейските турнири. Той изпревари украинеца Андрий Шевченко от петата позиция във вечната ранглиста. Лидер там е легендата на Реал Раул със 76 гола.

Лионел Меси от Барселона пък е най-резултатен от действащите в момента реализатори с 60 гола. Аржентинецът, заедно с бразилеца Алтафини и Рууд ван Нистелрой делят и рекорда за най-много голове в един сезон. И тримата имат по 14. Роналдо е близо до изравняване на постижението им със своите 11 гола до момента.