Една от бразилските легенди на световния футбол и собственик на Валядолид Роналдо е възмутен от съдийството при вчерашната загуба на тима с 0:1 в гостуването на Атлетико (Мадрид). В 86-ата минута Сантиаго Ариас игра с ръка в наказателното поле, но след разглеждане с ВАР главният рефер не отсъди дузпа за гостите.

"Ярост, гняв, разочарование... това са няколко думи, които описват нашите реакции от всякаквите решения, които ни повлияха. Клубът работи за нещо много важно, от което зависи бъдещето, както и уважението към тима. Никой повече от нас не се отнася към Валядолид със съчувствието, което заслужават феновете ни, историята ни в Испания и желанието ни да прогресираме. Многото години на страдание са тези, превърнали институцията в нещо, което изглежда, че е загубило силата си“, написа Феномена в социалните мрежи.

„И това е нашата работа: да направим Валядолид отново голям, за да не може НИКОЙ да си мисли, че не сме важни или че не ни влияят нещата. Работим за това, но за съжаление ще отнеме време да сложим край на тези неща. Сега повече от всякога трябва да сме задружни, защото най-важната цел е в нашите ръце: "Хосе Сорийя" и нашите хора до тези невероятни играчи и треньорски екип са нашата най-добра гаранция. Благодаря!", допълни Роналдо.