Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо хареса забавен колаж в социалните мрежи, който всъщност си е един вид гавра с основния му конкурент за „Златната топка” и звезда на Барселона Лионел Меси.

На въпросната снимка аржентинецът връчва „Златната топка” на португалеца, който не остана равнодушен и стана един от хилядите хора, които са харесали публикацията.

За колажа е използвана снимката на Меси от мача с Реал (Мадрид) през април, когато аржентинецът вкара два гола за победата на Барса с 3:2, а вторият от тях бе в последната секунда. След това Меси показа огромната си радост, развявайки фланелката си пред феновете на Реал на стадион "Сантяго Бернабеу". Сега пък Роналдо има повод да се присмее на аржентинеца, след като се изравни с него по спечелени трофеи в Шампионската лига, но пък с „кралския” клуб стигна и до защита на титлата, а Меси не е правил това с каталунците.

Кристиано Роналдо почти сам изведе „белия балет” до рекордния 12-и трофей в най-престижния европейски клубен турнир. Португалецът реализира 5 гола срещу Байерн в 1/4-финалните сблъсъци, хеттрик в първия от 1/2-финалните двубои с Атлетико (Мадрид) и накрая още 2 попадения срещу Ювентус на финала. Той стана голмайстор на турнира с 12 гола през целия сезон и е фаворит за „Златната топка”, а ако я спечели за пети път, ще се изравни с Меси и по брой отличия за най-добър футболист в света.

ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА